Karate demosport op de olymische spelen

Karate is voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 een Olympische demonstratiesport geworden. Hier is alvast een promofilmpje van de organisatie zelf dat de competitiekarate mooi illustreert!

Gelukkig nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar!🤩🥳🥂
We wensen iedereen een spetterend en sportied 2020!

Graag heffen we samen met jullie op 4 januari, na de training, een drankje om dit nieuwe jaar goed in te zetten!

Gasles 4 + JOW 4

Afgelopen zaterdag was het druk in onze sporthal.

In de voormiddag konden de volwassenen genieten van de gastles van sensei Raymond Honoré. Geen tijd om op het gemak wakker te worden. Met een mooi opgebouwde training hadden we het gevoel alles aan te kunnen.

In de namiddag ging de 4de JOW (JeugdOefenWedstrijd) door in onze sporthal. Hiervoor hadden we tal van helpende handen, coaches en jongeren om ons bij te staan.
Bedankt aan iedereen die hielp en supporterde!

Gastles sempai Niki + filmnamiddag

En of de gastles en de ‘Shinbu goes Hollywood-namiddag’ geslaagd waren! Het plezier en het enthousiasme is meer dan eens vastgelegd op de gevoelige plaat of film.
Herbeleef hier de gemaakte herinneringen!

4de gastles: sensei Raymond Honoré

Onze zaterdagen waren al druk tot nu toe, maar we gaan nog een stap verder! Op zaterdag 14/12 krijgen we onze vierde lesgever: Sensei Raymond Honoré, 7e dan JKA.
Sensei Honoré draait al een hele tijd mee in de karatewereld maar is nog niet van plan om ermee te stoppen.

Hij nam in 1967 (!) de karateclub van La Louvière over van Robert Delmotte en combineerde dit met de nationale ploeg van 1968-1978. Gedurende die periode haalde hij tal van titels: op alle Belgische kampioenschappen tussen 1970 en 1976 werd hij 3de in kumite, in 1977 verbeterde hij zichzelf en werd hij 1e in kumite en 3de in kata.
In 1978 werd hij 3e in kumite op het 1e BAKF-kampioenschap.

Naast het behalen van al deze titels wijdde hij zijn tijd aan het opleiden van nieuwe scheidsrechters alsook zelf arbitreren op nationale en internationale wedstrijden.

Speciaal voor jullie, komt hij vanuit het Franstalige gedeelte van België om te kijken hoe wakker jullie zijn op zaterdagochtend. Drink alvast maar een paar koffies zodat we we kunnen bewijzen dat Shinbu er zeker staat!

Agenda

do 27

Clubtraining

donderdag 27 feb 19:30 - 21:00
Watersportlaan 3
Gent
za 29

Clubtraining

zaterdag 29 feb 10:00 - 12:00
Watersportlaan 3
Gent
za 29

Competitietraining Shinbu

zaterdag 29 feb 10:00 - 11:30
Watersportlaan 3
Gent
mrt 03

Clubtraining

dinsdag 03 mrt 19:00 - 20:30
Watersportlaan 3
Gent
mrt 05

Clubtraining

donderdag 05 mrt 19:30 - 21:00
Watersportlaan 3
Gent

Sponsors

2 days ago

Shinbu Gent

Zaterdag 14 maart staat in het teken van de derde gastles van het jaar 2020.

Sensei Contipelli Maurizio, 7e Dan JKA, en trainer van karateclub Shinbo As komt dan speciaal naar Gent.
De meer volwassen karateka’s kennen sensei Contipelli zeker en vast vanuit hun eigen jongere jaren. De jongere garde zullen hem kennen vanuit de competities en vooral dan als scheidsrechter.
Indien er geen belletje rinkelt bij de naam van onze gastlesgever dan kunnen we alvast volgende info geven.
Sensei Contipelli is gestart met karate in 1966 waarbij hij in de periode van 1972 tot 1983 lid was van de nationale ploeg.
Op toenmalig verzoek van sensei Myiazaku is hij scheidsrechter geworden. Vanaf 1983 tot 1995 was sensei Contipelli verantwoordelijk voor de selectie en de opleiding van alle Belgische scheidsrechters.
De sensei is een gekwalificeerd internationaal scheidsrechter bij JKA, ESKA, WSKA en ITKF. Bovendien is hij lid van de scheidsrechterscommissie bij zowel ESKA als WSKA.

Inschrijven in je Shinbu Karate-agenda is de boodschap!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Shinbu Gent

Shinbu'ers! Op 15 maart gaat het GALa-toernooi door dat onze club helpt organiseren in samenwerking met de clubs van Aalter en Landegem. Naast onze kampers die zullen strijden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die een handje willen toesteken achter de schermen. Zie je jezelf al schrijven aan een wedstrijdtafel of kampers begeleiden naar hun vloeren,... Alle hulp is welkom! Je kan je hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar info@shinbugent.be ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Shinbu Gent

Op zaterdag 29/02 is er een competitietraining bij de volwassenen: neem alvast een extra cafeïneshotje voor de training en vergeet je uitrusting niet! 😉💪 ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Shinbu Gent

Deze dappere groep kwam, zag en overwon de pittige en dynamische training die onze gastlesgever, sensei Arnaud Vicaire, afgelopen donderdag in petto had.💪🥋🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Shinbu Gent

Onze gastles komt steeds dichterbij! Niet te vergeten: nu donderdag 20/02 komt sensei Arnaud Vicaire, 4e Dan JKA, ons wat rijker en meer ervaren maken op karatevlak.
Wees er zeker bij! 🥋🙂Op donderdag 20/02 verwelkomt de club sensei Arnaud Vicaire, 4e Dan, als gasttrainer.

De meesten kennen sensei Vicaire reeds van karate gerelateerde evenementen zoals provinciale/federale training of stages, maar hij is meer dan enkel lesgever.

Momenteel is hij een coach van de nationale ploeg en daarvoor was hij lid en kapitein van de ploeg.
In de loop van zijn actieve competitie carrière heeft sensei Arnaud Vicaire een veelvoud aan titels behaald, zowel op nationaal als internationaal niveau, waarbij we de belangrijkste zullen uitlichten.
Hij is meermaals Belgisch kampioen geweest in zowel kata als kumite, en dit overheen verschillende leeftijdscategorieën.
In 2007 is hij wereldkampioen kumite geworden bij de junioren op het wereldkampioenschap Shotokan in het Poolse Bydgoszcz, waar hij eveneens een 4e plaats veroverd heeft in kata.
Op zijn 24e is sensei Arnaud Vicaire vice-wereldkampioen kumite (individueel) geworden te Chicago.
Zeker te vermelden in dit overzicht is dat sensei Vicaire twee opeenvolgende jaren Europees kampioen is geweest: in 2014 heeft hij de Europese titel kumite behaald, dewelke hij in 2015 met succes verdedigd heeft.
Ook in de competitie voor ploegen heeft sensei Vicaire zijn steentje bijgedragen in de behaalde resultaten: onder andere in 2017 is hij met de ploeg Europees kampioen kumite geworden (Nederland). Eveneens in dat jaar werd een derde plaats behaald met de kumiteploeg op het WK te Ierland.

Enof we kunnen spreken van een indrukwekkend palmares!
Slechts 1 ding te doen: aanwezig zijn op donderdag 20/02! 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook