Sinterklaas

Gisteren kwam die goede man en zijn helper eens kijken bij Shinbu Gent hoe met de jonge en minder jonge karateka’s gesteld was. Natuurlijk hebben we het over de Sint en Piet…en (enkel deze keer) niet over de sensei en zijn sempai’s.

Onder leiding van de Sint en met assistentie van Piet heeft iedereen eens het beste van zichzelf mogen laten zien.
En de Sint…die zag dat het goed was!

2de gastles jeugd: Niki De Brucker + film

BAM! Zaterdag 7 december staat volledig in het teken van de Shinbu-jeugd!

’s Ochtends beginnen we met een training van onze 2e gastlesgever sempai Niki De Brucker. 

Een beestig leuke training staat in de sterren geschreven want sempai Niki is zeker geen onbekende in de karatewereld. Ze heeft lang het karatekamp geleid, is hoofdcoach jeugd bij de karateclub Taisho Lede, werkt op het VKF secretariaat en heeft een bijzonder palmares met onder andere meerdere Belgische titels, een gouden medaille met ploegkumite op het EK, een gouden medaille kumite individueel op het EK,…

Vervolgens blijven we verder zweten voor een extra training à la Hollywood-stijl. Wat je daaronder mag begrijpen is nog even geheim maar de fun is gegarandeerd.

Na deze extra training laten we de jeugd even terug wat energie opdoen met een lekkere spaghetti om dan te beginnen aan het tweede gedeelte van de dag natuurlijk!
Zetels zoals in de bioscoop beloven we niet, maar dat het chillen wordt tijdens de film dat is zeker! 
Noem ons poco loco maar we verklappen niets over de film en laten jullie in spanning afwachten tot dan.

Een totale verwendag voor de kids dus…die jammer genoeg eindigt tussen 15u30 en 16u.

Uitslag examen volwassenen

Het leven zoals het is…examenstress. Gelukkig werden onze karateka’s niet zo lang in spanning gehouden en werd hen diezelfde avond nog een verlossend bericht gegeven.

We wensen hen alvast proficiat met hun nieuwe graad!

3de gastles: Sensei Kristof Vermeulen

Maak je warm voor de derde gastles van het Shinbu-seizoen op dinsdag 26/11!
De verzamelde titels liegen er niet om: vice-wereldkampioen en brons kumité per ploeg op het JKA wereldkampioenschap, 5x Europees kampioen kumité per ploeg, verschillende zilveren en bronzen medailles kumité per ploeg op het Europees kampioenschap, 4x Belgisch kampioen kumité en talloze andere medailles verzameld op (Oost-) Vlaamse kampioenschappen en wedstrijden zoals het Tornooi van Eeklo, het Gala-tornooi, de Dynamic Cup,…
Opnieuw worden we verwend door de club maar vooral door… sensei Kristof Vermeulen, 4e dan JKA en kapitein van de nationale ploeg!

Feeling motivated? Hell yes!

Uitslag Dynamic Cup 2019

Vandaag ging de jaarlijkse Dynamic Cup door in Herne. Shinbu was met een kleine delegatie aanwezig.
We mogen volgende uitslagen meegeven:

  • Agalia: 1e plaats Kata Dames en 2e plaats kumite Dames Open + Algmeen kampioen!
  • Maxime: 2e plaats Kumite Heren Zwart
  • Yves: 2e plaats Kumite Heren tot 2e Kyu

Een dikke proficiat voor hun prestatie.

Agenda

za 29

Clubtraining

zaterdag 29 feb 10:00 - 12:00
Watersportlaan 3
Gent
za 29

Competitietraining Shinbu

zaterdag 29 feb 10:00 - 11:30
Watersportlaan 3
Gent
mrt 03

Clubtraining

dinsdag 03 mrt 19:00 - 20:30
Watersportlaan 3
Gent
mrt 05

Clubtraining

donderdag 05 mrt 19:30 - 21:00
Watersportlaan 3
Gent
mrt 05

Provinciale training

donderdag 05 mrt 19:30 - 21:00
Watersportlaan 3
Gent

Sponsors

2 days ago

Shinbu Gent

Zaterdag 14 maart staat in het teken van de derde gastles van het jaar 2020.

Sensei Contipelli Maurizio, 7e Dan JKA, en trainer van karateclub Shinbo As komt dan speciaal naar Gent.
De meer volwassen karateka’s kennen sensei Contipelli zeker en vast vanuit hun eigen jongere jaren. De jongere garde zullen hem kennen vanuit de competities en vooral dan als scheidsrechter.
Indien er geen belletje rinkelt bij de naam van onze gastlesgever dan kunnen we alvast volgende info geven.
Sensei Contipelli is gestart met karate in 1966 waarbij hij in de periode van 1972 tot 1983 lid was van de nationale ploeg.
Op toenmalig verzoek van sensei Myiazaku is hij scheidsrechter geworden. Vanaf 1983 tot 1995 was sensei Contipelli verantwoordelijk voor de selectie en de opleiding van alle Belgische scheidsrechters.
De sensei is een gekwalificeerd internationaal scheidsrechter bij JKA, ESKA, WSKA en ITKF. Bovendien is hij lid van de scheidsrechterscommissie bij zowel ESKA als WSKA.

Inschrijven in je Shinbu Karate-agenda is de boodschap!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Shinbu Gent

Shinbu'ers! Op 15 maart gaat het GALa-toernooi door dat onze club helpt organiseren in samenwerking met de clubs van Aalter en Landegem. Naast onze kampers die zullen strijden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die een handje willen toesteken achter de schermen. Zie je jezelf al schrijven aan een wedstrijdtafel of kampers begeleiden naar hun vloeren,... Alle hulp is welkom! Je kan je hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar info@shinbugent.be ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Shinbu Gent

Op zaterdag 29/02 is er een competitietraining bij de volwassenen: neem alvast een extra cafeïneshotje voor de training en vergeet je uitrusting niet! 😉💪 ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Shinbu Gent

Deze dappere groep kwam, zag en overwon de pittige en dynamische training die onze gastlesgever, sensei Arnaud Vicaire, afgelopen donderdag in petto had.💪🥋🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Shinbu Gent

Onze gastles komt steeds dichterbij! Niet te vergeten: nu donderdag 20/02 komt sensei Arnaud Vicaire, 4e Dan JKA, ons wat rijker en meer ervaren maken op karatevlak.
Wees er zeker bij! 🥋🙂Op donderdag 20/02 verwelkomt de club sensei Arnaud Vicaire, 4e Dan, als gasttrainer.

De meesten kennen sensei Vicaire reeds van karate gerelateerde evenementen zoals provinciale/federale training of stages, maar hij is meer dan enkel lesgever.

Momenteel is hij een coach van de nationale ploeg en daarvoor was hij lid en kapitein van de ploeg.
In de loop van zijn actieve competitie carrière heeft sensei Arnaud Vicaire een veelvoud aan titels behaald, zowel op nationaal als internationaal niveau, waarbij we de belangrijkste zullen uitlichten.
Hij is meermaals Belgisch kampioen geweest in zowel kata als kumite, en dit overheen verschillende leeftijdscategorieën.
In 2007 is hij wereldkampioen kumite geworden bij de junioren op het wereldkampioenschap Shotokan in het Poolse Bydgoszcz, waar hij eveneens een 4e plaats veroverd heeft in kata.
Op zijn 24e is sensei Arnaud Vicaire vice-wereldkampioen kumite (individueel) geworden te Chicago.
Zeker te vermelden in dit overzicht is dat sensei Vicaire twee opeenvolgende jaren Europees kampioen is geweest: in 2014 heeft hij de Europese titel kumite behaald, dewelke hij in 2015 met succes verdedigd heeft.
Ook in de competitie voor ploegen heeft sensei Vicaire zijn steentje bijgedragen in de behaalde resultaten: onder andere in 2017 is hij met de ploeg Europees kampioen kumite geworden (Nederland). Eveneens in dat jaar werd een derde plaats behaald met de kumiteploeg op het WK te Ierland.

Enof we kunnen spreken van een indrukwekkend palmares!
Slechts 1 ding te doen: aanwezig zijn op donderdag 20/02! 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook