Karate-outfit

Karate-outfit (tijdens de training – verplicht)

Om karate te beoefenen heb je onderstaande kledij en accessoires (welke voldoen aan bepaalde voorschriften) nodig:

Clublogo (voor op de kimono)
Clublogo (voor op de kimono)
 • een karate-gi (witte kimono)
  Van beginnelingen wordt aanvaard dat zij gedurende hun eerste trainingen in losse sportkledij trainen. Beginnelingen en jongeren kopen beter geen te dure karate-gi.
  Jongeren die nog in hun groei zijn kunnen mouwen en broekspijpen inzomen naar de binnenzijde. Volwassenen knippen te lange mouwen en/of broekspijpen af en zomen dit in. De uiteinden van de karate-gi reiken tot max. 20 cm en min. 5 cm van de pols of enkel. De uiteinden van de karate-gi worden niet opgerold.
  Mannelijke karateka’s mogen geen T-shirt onder hun karate-gi dragen. Enkel een effen witte T-shirt is toegelaten voor dames en jeugd.
  Men traint in een propere en niet gescheurde karate-gi.
 • het clubembleem
  Het clubembleem dient verplicht bevestigd te worden op de rechtermouw zoals afgebeeld op de onderstaande foto. Andere tekens worden om reden van soberheid niet toegelaten, met uitzondering van het JKA-logo. Bij je eerste inschrijving in de club krijg je één gratis clubembleem. Een extra clubembleem (voor een bijkomende karate-gi) kan je ter plaatse aankopen ter waarde van 5 Euro. 
 • beschermstukken
  • Vuistbeschermers: enkel in witte kleur toegelaten, aangeraden tijdens de trainingen en verplicht tijdens competitie. Een vuistbeschermer kan je ter plaatse aankopen ter waarde van 15 Euro.
  • Tandbeschermer: transparant (geen kleur), enkel verplicht tijdens competitie. Een tandbeschermer kan je ter plaatse aankopen ter waarde van 5 Euro.
  • Kruisbeschermers voor mannen of borstbeschermer voor vrouwen: aangeraden tijdens de trainingen en verplicht tijdens competitie.
 • een gordel
  De JKA-graad die men heeft moet kenbaar gemaakt worden door de gordel. Tussengraden moeten hiertoe ook voorzien zijn van een lintje op de gordel om verwarring te voorkomen. Via het gedeelte clubexamen vind je de JKA-richtlijnen. Na te slagen voor een clubexamen kan je ter plaatse een nieuwe gordel aankopen (5 Euro contant te betalen) of een merkstreepje (gratis) krijgen.

Club outfit (na de training – vrijblijvend)

Omdat we fier zijn om van Shinbu Gent te zijn hebben we ook een club outfit. Zo zijn we zowel tijdens als na de training (o.a. op wedstrijden, stages, …) herkenbaar.
Voor de club outfit kan je een bestelling plaatsen. Dit zal zowel op training, als via onze website en facebook aangekondigd worden.

Scroll naar boven