Doelstellingen

De jeugdoefenwedstrijden beogen het voorbereiden van jonge karateka’s op deelname aan JKA-Belgium-wedstrijden. Het is een uitgelezen plaats waar jongeren zichzelf kunnen testen met kinderen van andere clubs in Oost-Vlaanderen. De behaalde resultaten zijn daarbij niet het belangrijkste, maar wel wat de jongeren bijleren door deel te nemen. De onderstaande eigenschappen worden er zo veel mogelijk bijgeschaafd.

RESPECTvoor de tegenstander
voor de scheidsrechter
MOEDdurven kampen tegen een grotere, zwaardere tegenstander
HOFFELIJKHEIDgroeten naar de tegenstander
groeten naar de scheidsrechter
EERLIJKHEIDverlies leren aanvaarden als zijnde eigen fout
toegeven wanneer je iets verkeerd deed
leren correct te werken (geen trucjes gebruiken)
DISCIPLINEluisteren naar de scheidsrechter
luisteren naar de begeleider/coach

Alles gebeurt in een kindvriendelijke sfeer. Hiernaast heeft het ook een grote amusementswaarde en leren de kinderen nieuwe vrienden maken.

Praktisch

Er zijn in totaal acht wedstrijden, telkens op een zaterdagnamiddag gedurende ongeveer drie uur. De kalender voor dit seizoen (2021 – 2022) ziet er als volgt uit:

DatumAanvangsuur Plaats
zaterdag08/10/202213:30Lede
zondag13/11/202210:00Nevele (Landegem)
zaterdag26/11/202213:30Wachtebeke
zaterdag10/12/202213:30Gent
   
zaterdag14/01/202314:30Lede
zaterdag28/01/202313:30Assenede
zaterdag18/02/202314:00Eeklo
zaterdag25/02/202314:00Nevele (Landegem)
 • Het betreft ofwel een thuiswedstrijd ofwel wedstrijden op verplaatsing.

Voor de thuiswedstrijd blijven we over de middag (na de training) in de cafetaria en gaan we tegen 13u met alle jongeren opnieuw in de sportzaal.

Voor de wedstrijden op verplaatsing is, indien je problemen hebt met het vervoer, de mogelijkheid in samenspraak gezamenlijk vervoer te regelen. Sommigen van ons moeten immers toch mee om de jongeren te begeleiden en in onze wagen(s) is er meestal plaats voldoende. 

 • De jongeren worden ingedeeld per leeftijdscategorie en per poule. De competitie is op individuele basis waarbij iedereen kampt tegen iedereen. Er wordt zowel deelgenomen aan kata (= stijloefening) als aan kumite (= gevecht). De kumite is net zoals de kata een opgelegde oefening. Dit betekent dat er duidelijke afspraken gemaakt worden wie aanvalt en wie verdedigt en welke technieken moeten uitgevoerd worden. De opgelegde oefeningen houden rekening met de leeftijd en graad van de jongeren. Bovendien wordt uw zoon/dochter tijdens de wedstrijd begeleid door een lesgever/coach.

De wedstrijden zijn open voor het publiek. Mocht je even de tijd hebben, kan je dus zeker komen supporteren.

Inschrijven

Per deelnemer aan de jeugdoefenwedstrijden dient onze club een inschrijvingskost van tien Euro per seizoen te betalen. De club investeert graag in haar toekomst en is daarom bereid de helft van dit bedrag te dragen. De inschrijvingskost voor jullie zoon/dochter bedraagt dus vijf Euro, waarbij we vragen om – eens ingeschreven – zoveel mogelijk deel te nemen. Deelname aan elke jeugdoefenwedstrijd is echter geen verplichting. 

Eenmalig: benodigde info:

 • Geboortedatum jongere
 • Vergunningsnumemr jongere
 • E-mail vader
 • E-mail moeder
 • E-mail jongere
 • GSM-nummer vader
 • GSM-nummer moeder
 • GSM-nummer jongere

Per jeugdoefenwedstrijd:

 • Een week voor de start van een welbepaalde jeugdoefenwedstrijd ontvang je via mail een uitnodiging en bijhorende informatie.
 • Je beantwoordt deze mail met de mededeling of je zoon/dochter al dan niet wenst deel te nemen aan deze jeugdoefenwedstrijd. Antwoord je niet voor de aangegeven deadline dan kan je zoon/dochter niet deelnemen aan de desbetreffende jeugdoefenwedstrijd.
 • Je krijgt een bevestiging van ontvangst en wordt dan ingeschreven door de club.
Scroll naar top